Misiuniea Asociației de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România este aceea de promova și de a disemina cercetarea și cunoștințele teoretice și practice din domeniul psihoterapiilor cognitiv comportamentale pentru a spori bunăstarea individuală.

Astfel ne propunem să oferim psihoterapeuților cel mai bun program de formare, bazat pe dovezi științifice, pentru ca aceștia să atingă standarde înalte de practică.

Pentru realizarea activităţilor noastre, ne aflăm într-o strânsă colaborare cu: Albert Ellis Institute (Institutul Albert Ellis, N.Y., SUA) şi Academy of Cognitive Therapy (Academia de Terapie Cognitivă, P.A., SUA). APCCR colaborează, de asemenea, cu Institutul Internaţional de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mentală Aplicată a Universităţii Babeş-Bolyai, precum şi cu Clinica Universitară de Psihologie “Babeş-Bolyai – PsyTech”, oferind populaţiei servicii care implică intervenţii psihoterapeutice validate ştiinţific.

În privinţa activităţilor de formare, APCCR este instituţie organizatoare, acreditată la Colegiul Psihologilor din România pentru formarea profesională în psihoterapii cognitive şi comportamentale; de asemenea formarea în cadrul APCCR este recunoscută la nivel internaţional de către EABCT. În această calitate, informaţiile, procedurile şi strategiile identificate în procesul de cercetare sunt prezentate noilor generaţii de clinicieni, stimulând formarea de “scientist-practitioner” şi “evidence-based”.

Curs Abordarea CBT a Traumei
(gratuit pentru membrii APCCR)

Workshop introductiv în Terapia Schemelor

Interviu pentru ridicarea certificatului de finalizare teoretică CBT

Noutăți