Specializarea psihoterapeuților în tratamentul stresului post-traumatic

Formatori

Dr. Kerry Young este psiholog clinician și coordonator al centrului Woodfield Trauma Service din Londra, Marea Britanie, un centru de referință pentru tratamentul stresului posttraumatic al refugiaților și al persoanelor care solicită azil. Ea oferă consultanță pentru organizații naționale cu privire la modul de pregătire a clinicienilor pentru a lucra cu refugiați, în special cu stres posttraumatic (PTSD) și PTSD complex. Domeniile sale de expertiză includ tehnici de imagistică mentală și utilizarea acestora  cu clienții care au trăit traume complexe. Publicațiile sale se regăsesc în domeniul traumei și al imaginilor mentale. 

Dr. Sam Akbar este psiholog clinician specializat în psihoterapia refugiaților care au supraviețuit torturii, războiului sau violenței sexuale; este supervizor specializat în tulburări asociate traumei și oferă training pentru psihologi în zone diverse ale lumii (din Irlanda la taberele de refugiați din nordul Irakului). Are un doctorat în psihologie clinică la University College London iar recent a publicat cartea “Stressilient: How to Beat Stress and Build Resilience”. 

Dr. Francesca Brady este psiholog clinician și psihoterapeut cu experiență în psihoterapia persoanelor refugiate. Este certificată în terapia narativă (Narrative Exposure Therapy) adresată supraviețuitorilor traumelor complexe și persoanelor cu tulburare de stres posttraumatic. În prezent este afiliată la University College London, Marea Britanie și oferă servicii clinice pentru The Helen Bamber Foundation, London, UK; Woodfield Trauma Service, Central and North West London NHS Foundation Trust, London, UK.

Dr. Millay Vann este psihoterapeut cognitiv-comportamental acreditat British Association for Behavioural and Cognitive Psychotherapies (BACBP) cu o experiență vastă în furnizarea de servicii de tip cognitiv-comportamental pacienților cu tulburare de stres posttraumatic prin integrarea în psihoterapia CBT a tehnicilor focalizate pe traumă. Este coordonator al serviciilor clinice  pentru adulți  cu accent pe activitățile cu refugiații.

Woodfield Trauma Service este o organizație din cadrul NHS, Londra, Marea Britanie, care oferă servicii de psihoterapie pentru refugiați și solicitanții de azil care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD) și probleme asociate acestei tulburări. Majoritatea persoanelor care se adresează acestei organizații provin din Iran, Irak, Afganistan și Siria și sunt victime ale torturii, abuzului sau violenței sexuale.

Parteneri

Eveniment realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca