Workshop Introductiv în Terapia Schemelor – BRAȘOV

Data: 31 Martie 01 Aprilie – Curs exclusiv live, cu participare în Brașov

În curs de acreditare CPR
Nu se acorda credite ISST

Vineri și sâmbătă de la 9.30-18.30 cu pauze de cafea și o pauză de masă.

Din program:

  1. Conceptualizare – explicarea modelului. Nevoi de bază, scheme și moduri.
  2. Relația terapeutică în terapia schemelor: exprimarea compasiunii, oferirea ghidajului, punerea de limite, confruntarea empatică.
  3. Tehnici pentru modurile de copil – vulnerabil, furios, abuzat, etc.
  4. Tehnici pentru modurile de coping agresiv. (Accesarea nevoii de conectare/ atașament). Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms.
  5. Tehnici pentru modurile de coping submisiv. (Accesarea nevoii de asertivitate / control). Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms. Confruntare empatică – video good vs bad therapist (inspirat de Eckhard Roediger).
  6. Tehnici pentru modurile de voci critice – imagerie rescriptivă și lucrul cu scaunele. Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms.
  7. Tehnici pentru modurile de evitare – exerciții cu scaune, acceptare și autocompasiune. Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms.
  8. Exercițiu cu scaune pentru doliu sau pierdere. Exemplu video.
  9. Tehnici pentru modul de adult sănătos. Integrarea tuturor componentelor – exercițiul celor 3 scaune: compasiune, valori, schimbarea comportamentului (inspirat de Remco van der Wijngaart & Steven Hayes). Exercițiu de imagerie. Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms.

Sunt doctor în psihologie și psihoterapeut acreditat de CPR, precum și supervizor în cadrul APCCR. Interesele mele din ultima perioadă sunt legate de eficiența Contextual Schema Therapy și de găsirea imbinării optime între conceptualizarea clinică si tehnicile specifice Schema Therapy si cele specifice ACT. Experiența de peste 15 ani ca terapeut cuprinde lucrul cu tulburările mentale ale adulților, copiilor, dezvoltare personală și optimizarea relațiilor de cuplu.

Psih. Dr. Amfiana Botez

Pentru întrebări suplimentare legate de curs, trimiteți un email la adresa amfiana@affinityhub.ro

Curs Abordarea CBT a Traumei
(gratuit pentru membrii APCCR)

Workshop introductiv în Terapia Schemelor

Interviu pentru ridicarea certificatului de finalizare teoretică CBT

Noutăți