Curs Contextual Schema Therapy – partea a II-a – Procesele ACT în traumă

Data: 19-20 Mai – Curs exclusiv live, cu participare în Cluj-Napoca

Vineri 10:00 – 17:00
Sâmbătă 10:00 – 15:00

10 Credite CPR
Nu se acorda credite ISST

Cursul va cuprinde: un model combinat de conceptualizare între procesele ACT și procesele Schema, tehnici pentru facilitarea compasiunii și acceptării, de defuzionare, pentru sinele ca observator, alegerea valorilor și a comportamentelor bazate pe acestea, tehnici pentru modurile de coping agresiv, de evitare și submisiv, pentru modurile de voci critice, exercițiu cu scaune pentru doliu sau pierdere, tehnici pentru modul de adult sănătos.

Sunt doctor în psihologie și psihoterapeut acreditat de CPR, precum și supervizor în cadrul APCCR. Interesele mele din ultima perioadă sunt legate de eficiența Contextual Schema Therapy și de găsirea imbinării optime între conceptualizarea clinică si tehnicile specifice Schema Therapy si cele specifice ACT. Experiența de peste 15 ani ca terapeut cuprinde lucrul cu tulburările mentale ale adulților, copiilor, dezvoltare personală și optimizarea relațiilor de cuplu.

Psih. Dr. Amfiana Botez

Despre Curs:

Conceptualizare – model combinat între procesele ACT și procesele Schema. Explicarea modelului.

Tehnici pentru facilitarea compasiunii și acceptării. (Exerciții inspirate de Cristine Neff și Tara Brach). Practicarea unui exercițiu de meditație în grupuri sau breakout rooms.

Tehnici de defuzionare și pentru sinele ca observator. Practicarea unui exercițiu.

Alegerea valorilor și a comportamentelor bazate pe acestea. Exemple de exerciții – imagerie de la aniversarea de X ani, fișă valori ACT.

Exercițiu cu scaune pentru doliu sau pierdere.

Tehnici pentru modul de adult sănătos. Integrarea tuturor componentelor – exercițiul celor 3 scaune: compasiune, valori, schimbarea comportamentului (inspirat de Remco van der Wijngaart & Steven Hayes). Exercițiu de imagerie. Exemple video apoi exersare în grupuri sau breakout rooms.

Curs Contextual Schema Therapy
online / live (Cluj-Napoca)

Curs Terapia ACT pentru simptomatologia depresivă

Despre Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România

Noutăți