Abordarea cognitiv-comportamentală a tulburărilor de personalitate din cluster-ul B. O perspectivă transdiagnostică

12 Decembrie 2021

Obiectivul acestui curs este de a familiariza participanții cu dezvoltările recente în tratamentul tulburărilor de personalitate, din perspectivă cognitiv comportamentală. Ținând cont de faptul că aproximativ 50% dintre clienții evaluați

Detalii curs...

Nume : 

Parolă : 

 


Al iV-lea Congres Internațional de Terapie Rațional Emotivă și Comportamentală (REBT)

Al patrulea Congres Internațional de Terapie Rațional Emotivă și Comportamentală (REBT) - Rolul „Clasicilor” în Prezentul și Viitorul Psihologiei - este organizat de Institutul Albert Ellis, cu sprijinul Institutului Internațional de Studii Avansate de Psihoterapie și Sănătate Mintală Aplicată și al Asociației Române de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (un centru de training acreditat de Asociația Europeană de Terapii Comportamentale și Cognitive - EABCT). Congresul va avea loc în Cluj-Napoca, România, în perioada 13-15 Septembrie 2019. Puteți afla mai multe informații în anunțul preliminar al Congresului.

Ne facem placere sa anuntam programul celui de al 4-lea Congres International de Rational Emotive Behavior Therapy/REBT, organizat intre 12-15 septembrie 2019 la Cluj-Napoca.

REBT este abordarea constitutiva a psihoterapiei cognitive si comportamentale/CBT, CBT fiind astazi cea mai raspandita forma de psihoterapie validata stiintific la nivel international. Primul congres REBT a fost organizat de catre Albert Ellis in New York (cu participarea lui Aaron T. Beck si Donald Meichenbaum - fondatorii altor abordari constitutive ale CBT), iar celelalte doua congrese au fost organizate in SUA, la Keystone. Asadar, acesta este primul congres international al REBT, pentru care organizatorii, Albert Ellis Institute, New York, SUA, au fost de acord sa-l organizeze in afara SUA.

Albert Ellis este considerat unul dintre cei mai influenti psihoterapeuti la nivel mondial (in unele anchete profesionale ocupand prima optiune a celor intervievati), avand o contributie majora la "revolutia cognitiva" din psihologie si initiatorul "revolutiei cognitive" in domeniul clinic (ca fondator al REBT/CBT). Intre 1957 si 1982 a fost unul dintre cel mai citati psihologi in revistele de profil din domeniul consilierii/psihologiei.

Programul congresului este unul complex, adresat practicienilor si cercetatorilor (inclusiv studentilor), avand 8 keynotes, 5 workshopuri complexe, 9 workshopuri strategice, 3 mese rotunde, 23 de simpozioane si aproximativ 20 de postere. Asa cum se poate observa in obiectivele si programul congresului, urmarim nu doar participarea specialistilor in CBT si/sau in clinica/consiliere/psihoterapie, ci si a celor din domenii conexe (ex. psihologie in general/stiintele educatiei/medicina/ neurostiinte /teologie, etc.), pentru a genera cunostinte si dezvoltari practice inovative. Unele workshopuri/activitati vor fi si in limba romana. In timpul congresului, profesorii Aaron T. Beck si Donald Meichenbaum vor primi Lifetime Scientific Award din partea Albert Ellis Institute, New York, SUA.

Va asteptam cu drag in numar cat mai mare la Cluj-Napoca, pentru acest eveniment in premiera/ unic in viata psihologiei clinice/ consilierii/ psihoterapiei din Romania!

 

Prof. univ. dr. Daniel David
Presedintele Congresului
Website: http://www.rebt2019.org/rebt2019/index.php