9TH WORLD CONGRESS OF BEHAVIOURAL AND COGNITIVE THERAPIES

17 Iulie 2019

http://wcbct2019.org/

Detalii curs...

Nume : 

Parolă : 

 Educaţia raţional-emotivă: aplicaţii în context şcolar şi clinic

Workshop sustinut de Profesor dr. Michael Bernard

Modulul I. Educaţia raţional-emotivă: aplicaţii în context şcolar

În prezent este recunoscut faptul că dezvoltarea socială şi emoţională a copiilor este esenţială, nu numai pentru starea lor de bine socială şi emoţională, dar şi pentru realizările lor academice.

Cei care lucrează în prezent cu elevii în şcoli se confruntă cu provocarea de a‑i influenţa pozitiv spre a avea succes la şcoală, o stare de bine emoţională şi spre a dezvolta relaţii pozitive cu ceilalţi, inclusiv să devină responsabili din punct de vedere social şi buni cetăţeni. Având în vedere datele privind numărul crescut de elevi care au performanţe sub nivelul potenţialului, ratele crescute de abandon şcolar, tachinarea, violenţa şi problemele comportamentale, o creştere a ratei depresiei şi a suicidului în rândul tinerilor, precum şi a consumului de substanţe, mulţi specialişti consideră că este necesară o abordare specifică pentru a preveni astfel de probleme.

Date recente în domeniul prevenţiei problemelor de sănătate mentală, promovare şi intervenţie, precum şi gradul mai ridicat de înţelegere a psihologiei învăţării recomandă utilizarea unor programe educaţionale care să fie centrate  pe învăţarea şi dezvoltarea socială şi emoţională.

Modulul I al workshopului va prezenta Programul DA, POŢI, REUŞEŞTI! elaborat de profesorul Michael Bernard, un program utilizat în peste 6000 de şcoli în Australia, Noua Zeelandă, Anglia şi America de Nord, program care: 1) dezvoltă capacităţile sociale şi emoţionale ale tinerilor, care conduc spre succes la şcoală şi în viaţă, la o stare emoţională de bine şi la relaţii pozitive cu ceilalţi şi cu comunitatea, şi 2) elimină barierele din calea învăţării şi a sănătăţii mentale pozitive.

Participarea la Modulul I este gratuita pentru cadrele didactice. Acesta vor primi o adeverinta de participare.

Modulul II. Educaţia raţional-emotivă: aplicaţii în context clinic

Profesorul Michael Bernard va prezenta in partea a doua a cursului, modalitati concrete prin care consilierii, psihoterapeutii si alti specialisti care lucrează cu copii şi adolescenţi pot aplica principiile terapiei raţional-emotive şi cognitiv-comportamentale. 

Dată şi Locaţie
11 iunie 2016 la Cluj-Napoca, ora 9.00, in clădirea Echinox de pe
str. Universităţii nr. 7-9, - Sala „I.C.Brătianu” – etajul I
Modul 1 - orele 9-13
Modul 2 - orele 14-18
 

13 iunie 2016 la Bucuresti, Hotel Ibis Palatul Parlamentului, ora 9.00.
Modul 1 - orele 9-13
Modul 2 - orele 14-18

Fisa de inscriere Cluj-Napoca.

Fisa de inscriere Bucuresti.

Dupa completare se va trimite pe adresa info.apccr@gmail.com, până cel târziu 6 iunie 2016. 

Workshopul va fi creditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu 10 credite de Comisia de Psihologie Clinică şi Psihoterapie si Comisia de Psihologie Educațională, Consiliere Şcolară şi Vocaţională

Taxa de participare la workshop este de 250 RON. Taxa se va achita până la data de 6 iunie 2016. Detalii plată:
Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale (APCCR)
CUI: 13519094
Nr. cont: RO72 BTRL 0130 1205 9213 89XX
Banca Transilvania, Cluj Napoca

 
Persoana de contact
Cristina Domut
info.apccr@gmail.com

Data: 11 Iunie 2016
Locatie: 11 iunie 2016 Cluj-Napoca, 13 iunie 2016 Bucuresti
Pret:  250 RON