The 48th annual Congress of the European Association for Behavioural and Cognitive Therapies,

5 Septembrie 2018

The 48th annual Congress of the European Association for Behavioural and Cognitive Therapies, is an exciting four-day long congress that brings not only the European but the international community of cognitive and behavioural therapy professionals t

Detalii curs...

Nume : 

Parolă : 

 
INTERVENȚII COGNITIV-COMPORTAMENTALE ÎN TULBURĂRILE DE PERSONALITATE

APCCR

Tehnici moderne de psihoterapii cognitive şi comportamentale


CURS DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ
“INTERVENȚII COGNITIV-COMPORTAMENTALE ÎN TULBURĂRILE DE PERSONALITATE” SUSŢINUT DE PROFESOR UNIV. DR. DANIEL DAVID


Tulburările de personalitate reprezintă tipare stabile de experiență subiectivă și comportament care deviază de la normele socio-culturale, debutează în adolescență sau perioada adultă tânără și produc distres și disfuncționalitate (APA, 2013). Problemele în funcționarea legată de sine și în interacțiunile cu ceilalți sunt elemente centrale ale acestor tulburări. Se estimează că aproximativ 10-15% din populație suferă de o tulburare de personalitate, iar tulburările de personalitate sunt adesea comorbide cu alte probleme emoționale și cu consumul de substanțe. În ultimii ani, alături de focalizarea pe îmbunătățirea și evaluarea eficienței tratamentelor pentru tulburările de pe Axa I a DSM, psihoterapia cognitiv-comportamentală (CBT) a fost preocupată de promovarea unor intervenții validate științific pentru tulburările de personalitate.
Cursul “Intervenții cognitiv-comportamentale în tulburările de personalitate” este un curs de formare profesională continuă care îşi propune să abordeze aspecte teoretice și practice privind intervențiile CBT pentru tulburările de personalitate. Acesta se adresează, în principal, profesioniştilor care lucrează în domeniul psihoterapiei şi care doresc să utilizeze în practica proprie cele mai eficiente tehnici şi strategii de intervenţie. De asemenea, pot beneficia de acest curs şi psihoterapeuţii sau consilierii aflaţi în formare, care doresc să înveţe să lucreze cu pacienții cu tulburări de personalitate.

Scurtă prezentare a tematicii
Terapiile cognitiv-comportamentale sunt intervenții psihologice validate științific care se bazează pe testarea experimentală, sistematică şi continuă a teoriilor asupra fenomenelor psihice şi a tulburărilor psihologice, precum şi a tehnicilor de intervenţie. Teoriile CBT privind tulburările de personalitate susțin că acestea au la bază scheme cognitive disfuncționale care se dezvoltă în urma interacțiunilor și evenimentelor de viață timpurii. Intervenția se caracterizează prin utilizarea unui spectru larg de strategii cognitive, comportamentale și experiențiale, care au ca scop dezactivarea sau modificare schemelor cognitive disfuncționale, dezvoltarea unor strategii eficiente de reglare emoțională și rezolvare de probleme și menținerea unor interacțiuni sănătoase și adaptative cu cei din jur. Cursul va fi focalizat pe prezentarea teoriilor cognitiv-comportamentale asupra tulburărilor de personalitate și pe descrierea, ilustrarea și exersarea celor mai eficiente strategii de diagnostic și intervenție.

Cursul de formare va fi susţinut de profesorul Daniel David, Supervizor în CBT în cadrul APCCR, « Diplomate » al Albert Ellis Institute şi « Fellow » al Academy of Cognitive Therapy.

Dată şi Locaţie
Cursul va avea loc în data de 20 februarie 2016 la Sibiu. Durata cursului va fi de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activităţilor individuale supervizate (portofoliu). Continutul portofoliului individual va fi discutat la curs si se va trimite pe adresa info.apccr@gmail.com. Realizarea portofoliului conditioneaza primirea certificatelor cu credite de formare continua.

Persoana de contact
Aurelia Draghici
Telefon 0740015770
 

 

Data: 20 Februarie 2016
Locatie: Sibiu
Pret:  350 RON