9TH WORLD CONGRESS OF BEHAVIOURAL AND COGNITIVE THERAPIES

17 Iulie 2019

http://wcbct2019.org/

Detalii curs...

Nume : 

Parolă : 

 Autocunoastere si dezvoltare personală

Curs de Formare Profesionala Continuă

Autocunoastere si dezvoltare personală. Abordare cognitiv-comportamentală fundamentată științific – doua module

Susținut de: Alina Jitaru, psiholog principal psihologie clinică, psiholog specialist în psihoterapii cognitive și comportamentale, supervizor psihologie clinică.

Alina Jitaru este absolventă a Facultații de Psihologie si Științele Educației, specializarea Psihologie (promotia 1998) a Universității “Babeș-Bolyai”.
A urmat cursurile de formare in psihoterapie cognitivă și comportamentală (2005-2008) prin Asociatia de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România (APCCR). Din ianuarie, 1999 până în octombrie, 2008 a lucrat ca și psiholog clinician in domeniul ONG – intervenții psihologice la copii si adolescenți cu părinți in detenție. A participat în calitate de consilier psihologic și coordonator de proiect în programe de asitare psiho-socială a copiilor si adolescenților aflați in situații de dificultate si a familiilor acestora, programe finanțate de către organizații de prestigiu la nivel național si internațional (iunie, 1999 – mai, 2005). A condus grupuri de optimizare personală si autocunoaștere (peste 300 de ore). Din ianuarie, 2007 lucreaza in practică clinică privată in Cabinet Individual de Psihologie Alina Jitaru ca și psiholog clinician și psihoterapeut in psihoterapii cognitive și comportamentale.

Descrierea cursului:
Este un curs de formare continuă in scopul autocunoașterii si dezvoltării personale in abordarea cognitiv-comportamentală. Acest curs este bazat pe concepte teoretice validate șiințific, cu implicații clare asupra stării de bine, influențând modul de funcționare in viața de zi cu zi. Nevoia unui astfel de curs de formare continuă a fost identificată pe baza experienței proprii dobandite ca practician in activitatea clinică desfașurată in Cabinetul Individual de Psihologie.
Scopul general al acestui curs este ca fiecare participant sa înțeleagă relația dintre gând-emoție/comportament, să-și identifice și să-și modifice propriile raspunsuri cognitive iraționale și să conștientizeze impactul lor atat la nivel personal cat și in situații profesionale.
El se adresează psihologilor clinicieni, psihoterapeuților practicieni, psihoterapeuților in formare, altor categorii profesionale cat si populației interesate de optimizare si autocunoastere.

Cursul este structurat în doua module unitare, esalonate pe parcursul a doua intâlniri. Fiecare modul are o durata de 8 ore de activitate de grup, urmata de alte 2 ore de activitate individuala supervizată. Participarea la modulul I nu conditioneaza participarea la modulul II, insa participarea la modulul II nu se poate realiza fara participarea la modulul I.

Obiective - Modulul 1:
- identificarea raspunsurilor cognitive (descrieri, inferențe, evaluari); a schemelor cognitive activate in anumite situații de viața si situații profesionale;
- înțelegerea legăturii dintre raspunsurile cognitive iraționale si emoțiile disfuncționale respectiv comportamentele dezadaptative;

Obiective - Modulul 2:
- modificarea propriilor raspunsuri cognitive iraționale;
- elaborarea unor raspunsuri cognitive raționale, adaptative in diverse situații de viața și profesionale;
- conștientizarea impactul noilor raspunsuri cognitive la nivel personal si in situații profesionale;

Dată şi Locaţie:
Primul modul al cursul va avea loc în data de 21 noiembrie, 2015 la Cluj-Napoca. Cel de-al doilea modul va avea loc in data de 12 decembrie, 2015 la Cluj-Napoca. Durata fiecarei întalniri este de 8 ore de activitate de grup. Alte 2 ore se vor realiza dupa fiecare modul, sub forma activitații individuale supervizate.

Programul fiecarui modul de curs: 9-13,00; 15,00 – 19,00.

Numărul de participanți în activitatea de grup aferentă fiecărui modul este de 8- 14.

Înscriere:
Taxa de participare este de 250 RON/modul şi poate fi achitată în contul APCCR (vezi mai jos), până cel târziu în data de 18 noiembrie 2015 pentru modulul I, respectiv pana la data de 9 decembrie, 2015 pentru modulul II. Participanții vor primi certificate cu 20 de credite (10 credite/modul) de la Colegiul Psihologilor din România. Studenții care nu sunt atestați ca psihologi în cadrul Colegiului Psihologilor din România vor primi doar adeverințe de participare din partea APCCR.


Dovada plăţii taxei de participare se trimite până cel târziu în data de 18 noiembrie, 2015 pentru modulul I, respectiv pana la data de 9 decembrie, 2015 pentru modulul II la adresa info.apccr@gmail.com.
De asemenea, odată cu dovada plăţii, trebuie trimis, la aceeaşi adresă, formularul de înscriere ataşat.

Formular de înscriere

Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România
Str. Kogalniceanu, Nr. 1, Cluj - Napoca
CUI: 13519094
Nr. cont: RO72 BTRL 0130 1205 9213 89XX
Banca Transilvania, Cluj Napoca

Contact:
info.apccr@gmail.com
Cristina Domut


Portofoliu curs (detalii vor fi discutate la curs)
Fise de monitorizare dupa modelul ABC

 

 

Data: 21 Noiembrie 2015
Locatie: Cluj-Napoca
Pret:  500 RON