9TH WORLD CONGRESS OF BEHAVIOURAL AND COGNITIVE THERAPIES

17 Iulie 2019

http://wcbct2019.org/

Detalii curs...

Nume : 

Parolă : 

 TEHNICI MODERNE DE PSIHOTERAPII COGNITIVE SI COMPORTAMENTALE

Tehnici moderne de psihoterapii cognitive şi comportamentale
APCCR

CURS DE FORMARE PROFESIONALA CONTINUA
SUSŢINUT DE PROFESOR UNIV. DR. DANIEL DAVID

TEHNICI MODERNE DE PSIHOTERAPII COGNITIVE SI COMPORTAMENTALE

« Al Treilea Val » de Tehnici de Restructurare Cognitivă


Psihoterapiile cognitive şi comportamentale (CBT) sunt unele din cele mai eficiente forme de tratament pentru un spectru larg de tulburări psihice şi pentru optimizarea stării de bine.

Unul din elementele centrale care s-a dovedit ştiinţific ca stând la baza eficienţei CBT este reprezentat de tehnicile de restructurare cognitivă. Simplu spus, restructurarea cognitivă urmăreşte înlocuirea cogniţiilor iraţionale/dezadaptative cu cogniţii rationale adaptative, care susţin apoi emotii sănătoase, gânduri funcţionale şi comportamente adaptative.

Deşi uneori ştim cauzele tulburărilor psihice (ex. cogniţii iraţionale de un anumit tip), nu avem încă tehnici suficient de eficiente prin care să le modificăm pentru a ameliora condiţia clinică a pacientului cu care lucrăm. Aceasta este o situaţie similară medicinei, unde, deşi uneori ştim cauzele unor probleme medicale (ex. mecanismele etiopatogenetice implicate în diverse forme de cancer), nu avem încă tratamente eficiente pentru a le controla.

În acest curs de formare continuă, cursanţii vor învăţa strategii moderne de restructurare cognitivă, care pot funcţiona atunci când prin strategiile clasice nu reuşim, ca terapeuţi, să modificăm cauzele cognitive ale condiţiilor clinice şi să obţinem astfel efectul dorit pentru pacient. Într-adevăr, CBT se caracterizează printr-o dezvoltare continuă a arsenalului de tehnici terapeutice, prin cercetări riguroase. Cercetările recente din domeniu au generat « valul al treilea in CBT », aducând o serie de tehnici noi, inovative, de restructurare cognitivă. Astfel, participanţii vor învaţa să utilizeze (1) tehnici de meditaţie de tip mindfulness, (2) tehnici de acceptare şi « defusion », şi (3) tehnici de reglare emoţională şi de modificare implicită a distorsiunilor cognitive în restructurarea cognitivă. Deşi unele dintre aceste tehnici sunt utilizate deja in psihoterapie, ele nu sunt utilizate în scopul restructurării cognitive, ceea ce face ca efectul lor, din păcate, să fie adesea de tip « feeling better », nu « getting better ». Alte tehnici (ex. acceptare şi « defusion », modificare implicită a distorsiunilor cognitive) sunt inovative nu doar ca modalitate de aplicare practică, ci şi ca teorie şi procedură.

Cursul de formare va fi susţinut de profesorul Daniel David, Supervizor în CBT în cadrul APCCR, « Diplomate » al Albert Ellis Institute şi « Fellow » al Academy of Cognitive Therapy.

Dată şi Locaţie

Cursul va avea loc în data de 11 octombrie 2014 la Pitesti. Durata cursului va fi de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activităţilor individuale supervizate (portofoliu).

Programul cursului: 9:00 - 13:00; 14:00 -18:00.

Pauza de pranz va fi de o ora, intre 13 si 14.

Organizarea cursului va fi realizata de catre 
Cabinet Individual de Psihologie Sima Narcis Constantin
Telefon 0748784990

Formular de înscriere

Portofoliu curs

Aici aveti modelul ABC adaptat pentru a include tehnici din valul I, II si III CBT.

Pana cel tarziu 30 noiembrie 2014 va rugam sa trimiteti pe email (info.apccr@gmail.com) portofoliul realizat de dvs. care trebuie sa contina:

•16 modele ABC (8 clasic si 8 din al treilea val)
•O descrire a unui “shame-attack” planificat (minim o pagina).
Va rugam sa trimiteti un singur email cu portofoliul care sa contina toate materialele (arhivate). Eliberarea certificatului cu credite de formare continua este conditionata de realizarea acestui portofoliu.

 

Data: 11 Octombrie 2014
Locatie: Pitesti
Pret:  400 RON